דף הבית » התקנת מנדפים למסעדות
מנדפים איכותיים הם ציוד חובה למטבחי מסעדות.
הם שומרים על איכות האוויר בתוך המסעדה – לטובת האורחים, לטובת העובדים ולטובת הסביבה.
צוות ונטק – המומחים המובילים בישראל בתחום מנדפים למסעדות ועסקים בתחום המזון, מסבירים – כל מה שצריך לדעת על התקנת מנדפים למסעדות.
בחירת מערכת נידוף או מנדף למסעדה, תלויה בגורמים שונים, החל בסגנון העיצוב הרצוי לכם ועד הטכנולוגיה שבה פועל המנדף. הנה כמה פרמטרים שכדאי להתייחס אליהם בבחירת מנדפים למסעדות:
עיצוב מנדפים הוא פרמטר קריטי בחשיבותו לבחירה נכונה של מנדף למסעדה. הוא צריך להתאים למטבח המסעדה בגודל ובמבנה שלו (מטבח קטן – מנדף קטן, או מנדף צרפתי/מנדף כתף עם מבנה חוסך מקום).
בנוסף, מסעדות רבות בוחרות להקים מטבח פתוח לקהל הלקוחות, כדי לאפשר ללקוחות להנות מצפיה בתהליכי הבישול. במקרה כזה, יש להתקין מנדף בעיצוב אסתטי וייצוגי, כמו למשל מנדף זכוכית מרחף, או מנדף עגול למשל.
עסקים בתחום המזון רוב מתקינים את המנדף מעל הגריל, או מעל הכיריים – כדי לקלוט את אדי הבישול ועשן הצלייה. אבל יש מסעדות שבהן חשוב להתקין מנדף דווקא מעל התנור. יש מנדפים מיוחדים למדיח כלים שתפקידם לקלוט את אדי המים החמים עם הריח האופייני לחומרי הניקוי של מדיחי כלים וגם מנדף אי מיועד להתקנה מעל אי במטבח, או מנדף כפול, בעל שטח יניקה כפול ייעודי לקו בישול רחב ועוד
אחד הפרמטרים החשובים לבחירת מנדפים למסעדות הוא קלות הניקוי של המכשיר. תפקידו של המכשיר הוא לסנן ולאסוף חלקיקים מזהמים מהאוויר ולכן חשוב לספק גישה נוחה וקלה לביצוע ניקוי תקופתי של המכשיר במהירות וביעילות.
מנדפים חכמים, או מנדפים חכמים לחיסכון אנרגטי הם המילה האחרונה בתחום המנדפים, בגלל כמה יתרונות שכדאי להכיר:
מנדף למסעדות הוא חלק מתוך מערכת נידוף, הכוללת מפוח, תעלות ומסננים.
לכן לצורך התקנת מנדפים, חשוב לבחון את כל חלקי המערכת, לבצע התאמה מדויקת של החלקים השונים זה לזה ולמאפייני המקום, כדי לקבל מערכת הפועלת בצורה אופטימלית, חסכונית ויעילה לטווח ארוך.
כל מנדף מצויד ברכיב סינון, אבל קיימים סוגים שונים של מסננים בעלי רמות שונות של תפוקה, אופן פעולה שונה ועוד. למשל מסנן פחם פעיל, או מסנן אלקטרוסטטי. מסנן חכם היברידי, או מסנן אבסולוטי – לכל מסנן יש תכונות שונות המאפשרות לו לפעול בהתאמה מדויקת למאפייני החלל בו הוא פועל.
מנדפים מחוברים למפוח, אשר יונק את האוויר המזוהם ומעביר אותו הלאה. סוגים שונים של מפוחים מספקים איכות שונה של סינון, עוצמה שונה וכן הלאה. למשל מפוח צנטרפוגלי לעומת מפוח שחרור עשן, או מפוח שטיפת כלים ועוד.
האוויר שנכנס לתוך מערכת נידוף עובר בתעלות לפי הצורך – תעלות יניקה, תעלות פח שחור או תעלות עשן, שלכל אחת מהן מאפיינים שונים ואיכויות אחרות.
חברת ונטק מתמחה באפיון, תכנון וייצור מותאם אישית של מערכות נידוף למסעדות ולתעשיית המזון, בדגש על מנדפים מקצועיים, חכמים, היברידיים ומותאמים אישי לצרכי העסק.
מחפשים התקנה מדויקת ומקצועית של מנדפים למסעדות, או שדרוג מערכת נידוף קיימת?
אתם במקום הנכון – צרו קשר ונשמח להגיע לפגישת ייעוץ אצלכם בעסק!
השאירו פרטים לקבלת הצעת מחיר ולפגישת ייעוץ חינם.
זמינים לכל פניה באמצעות המייל: office@ventech-air.co.il
או בטלפון: 03-6881851 | 055-555-2530
להרשמה לניוזלטר השאירו פרטים,
מבטיחים לשלוח רק דברים מעניינים :)